De liefhebbers vinden hier een aantal mooie recepten voor heerlijke gerechten met Baros Bierstroop en/of Baros bier.

Laat je weten wat je ervan vond? (info@barosbier.nl)

Recept van Stoof met Baros Bier


Een recept voor 4 personen (Hoewel je dit beter meteen voor meer personen kunt maken: het kost tijd, kan prima in de vriezer en is na ontdooien ook heerlijk)

Ingrediënten

  • Rundvlees 800 gram
  • 2 Ui
  • Bloem 1 eetlepel
  • 1 flesje donker bier, bv Baros Gave Dubbel
  • Baros Bierstroop 2 eetlepels
  • Mosterd 2 eetlepels
  • Boter
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Maak de uien schoon en snipper ze.
  2. Smelt een klontje boter in een grote pan met een dikke bodem. Stoof de ui glazig. Haal ze uit de pan.
  3. Doe opnieuw boter in de pan en bak het vlees in porties rondom bruin. Kruid met peper en zout en haal het vlees uit de pan. Bestrooi de laatste portie vlees met de bloem en laat deze even meebakken.
  4. Doe al het vlees en de uien weer in de pan terug en blus het met het bier. Voeg indien nodig nog wat water toe totdat het vlees net onderstaat. Voeg de Baros Bierstroop toe.
  5. Voeg de mosterd toe. Zet het vuur laag en laat het 2 uur rustig sudderen op een laag vuurtje.
  6. Serveer het stoofvlees met een toefje tuinkers.
Dit gerecht is natuurlijk heerlijk met verse frietjes! En wil je liever wat meer groenten op je bord? Voeg dan nog enkele wortelen in plakjes toe. Ga uit van 1 wortel per persoon.
Stoofvlees wordt nóg lekkerder wanneer je het de dag van te voren maakt. Laat het eerst afkoelen en zet het dan in de koelkast. Laat het daar een nachtje staan.
Eet smakelijk!


Superdeluxe overheerlijk Borrelplankje met Baros Bierstroop


Niks lekkerder dan vrienden ontvangen met een goed gevulde borrelplank. Of op zondagmiddag rustig het weekend uitvieren met een plankje en een mooi craft bier. Wanneer het een Baros Bier is vinden we dat helemaal tof! Wij genieten regelmatig op zondag van dit plankje! 


Ingrediënten

  • Vlees beleg
  • Vis, bv gerookte zalm of aan blikje tonijn dat je hebt aangemaakt
  • Kaas, gewoon in stukjes of een Frans kaasje
  • Rauwkost (tomaat, komkommer, radijs, worteltjes). Lekker met een dip!
  • Fruit (aardbeien, druiven)
  • Noten
  • Zuur (augurk, Amsterdamse uitjes)
  • Toastje/dipstokjes/brood
  • Dips (kant- en klaar of zelf maken)
  • Baros Bierstroop

Bereiding
Schik de dingen die je gekozen hebt op de plank. In een klein bakje serveer je de Baros Bierstroop, zodat mensen lekker kunnen dippen. Wil je ook de tonijnsalade of de dip voor bij de rauwkost maken, dan staat hieronder het recept.


Tonijnsalade
Een lekkere verse tonijnsalade zonder toevoegingen.

  • 1 blikje tonijnsalade
  • Wat augurkjes
  • 1 kleine rode ui
  • 2 eetlepels mayonaise
  • eventueel wat kappertjes
  • Snufje peper en zout

Bereiding
Snijd de rode ui en augurk heel fijn. Laat de tonijn uitlekken en doe in een kom. Voeg de augurk, ui en kappertjes toe en schep door elkaar. Voeg de mayonaise toe en breng het mengsel op smaak met peper en zout. Bewaar de tonijnsalade afgesloten in de koelkast.


Dip voor bij de rauwkost

Een verse frisse dipsaus. 


Ingrediënten

  • 3 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • ½ theelepel mosterd
  • Wat groene kruiden
  • Paar druppels tomatenketchup
  • 1 teentje knoflook
  • zout en peper

Bereiding
Snijd de groene kruiden fijn. Meng de overige ingrediënten door elkaar. En breng het mengsel op smaak met peper en zout. Bewaar afgesloten in de koelkast.

Eet smakelijk!